dijous, 17 de març del 2011

dia de l'aigua

El passat dia 22 de març, a Ciutat del Cap, es va celebrar el Dia del l'aigua
que va ser organitzat pel Govern Sud-africà amb la col·laboració de l'ajuntament del Cap i el Cap Occidental del Govern Provincial. 
Aquest esdeveniment s'ha dut a terme durant 3 dies on milers d'organitzacions i empreses han presentat les seues activitats sobre l'aigua i la urbanització. El tema d'enguany ha sigut "Aigua per a les ciutats: responent al repte urbà".
L'objectiu fonamental és que ens adonem dels efectes del ràpid creixement de la població, la industrialització i el canvi climàtic sobres els sistemes urbans de subministrament d'aigua.
Un dels problemes més greus relacionat amb aquest tema es la sitiuació del nostre mar, el mar mediterrani.Els estudis de  Greenpeace  demostren que és el més brut .En les aigües mediterrànies es poden trobar plàstics i residus  procedents de terra ferma, que també poden afectar als éssers que vivim a la terra. Les 400.000 tones  de residus llançades al mar pels humans fan perillar  la vida de tot allò que viu davall del mar. Ara mateix,  quan entres a l'aigua has de mirar el teu voltant per no trobar-te deixalles humanes. Un del motius d'aquesta contaminació podria ser el gran trànsit marítim que suporta el mediterrani.Tal vegada seria convenient parar-nos a pensar els nostres actes front el mar perquè dins de uns any potser no hi haja vida baix del mar o no hi quede molta vida marina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada